Uçak Teknolojisi 2 Öğretim *
program hakkında
Uçak Teknolojisi Programı'nın temel amacı “Uçak Teknolojisi” alanında nitelikli ve sektördeki ulusal ve uluslararası tüm firmalarda görev yapacak donanımda uzmanlar yetiştirmektir.
Son teknik ve bilimsel gelişmeleri yakından takip etmesi gereken uçak teknolojisi teknikerlerini uluslararası standartlarda bilimsel veriler ışığında çalışan ve düşünen, bu alandaki nitelikli insan gücünün boşluğunun doldurulması başlıca hedeftir.
“Uçak Teknikeri” unvanı alan mezunlar havacılık sektöründe imalat yapan firmalarda veya büyük çaplı bakım onarım yapan firmalarda teknik personel olarak çalışabilmektedirler.
DGS sınavı ile geçiş yapılabilecek 4 yıllık programlar arasında Uçak Mühendisliği, Pilotaj, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bulunmaktadır.
Programın öğretim dili Türkçe'dir.
*ÖSYM Kılavuzu Bk. 49 UÇAK TEKNOLOJİSİ (önlisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs).
*Program bu akademik dönemde öğrenci almayacaktır.