Program Hakkında
Biyomühendislik, mühendislik, biyoloji ve tıp disiplinlerinin kesiştiği son derece hızlı gelişen multidisipliner bir alandır. Genetik ilişkilendirme, gen bulma, biyobelirteç bulma, aşı ve ilaç tasarımı ve üretimi gibi tıbbi uygulamalar; kök hücre, gelişim biyolojisi, doku mühendisliği gibi bilimsel araştırma alanları; çeşit geliştirme, verimlilik artırımı, genetiği değiştirilmiş organizmalar gibi tarım uygulamaları; biyoyakıt gibi enerji uygulamaları; fonksiyonel gıdaların geliştirilmesi ve üretimi gibi gıda uygulamaları; atıkların faydalı bir şekilde geri dönüştürülmesi, çevre kirliliğine karşı biyolojik çözümler geliştirilmesi gibi çevre uygulamaları; yenilenebilir kaynaklardan biyolojik ürün üretimi gibi biyoproses uygulamaları biyomühendisliğin kapsamını oluşturmaktadır.
Biyomühendislik alanında öne çıkmak isteyen araştırmacılar ve endüstri çalışanları, deneysel altyapılarının üstüne hesapsal bilgi ve becerilerini de eklemelidirler. Bu anlamda, biyomühendislerin mikrobiyoloji, hücre biyolojisi, moleküler biyoloji ve genetik alanlarındaki teorik ve deneysel bilgi birikimlerine ek olarak, bu alanlarda üretilen yüksek miktardaki veriyi analiz edebilme, analiz sonuçlarına dayanarak doğru çıkarımlar yapabilme becerilerine sahip olmaları gerekmektedir.
Ders programı ile deneysel ve hesapsal bilginin yaratılması, uyarlanması, bütünleşmesi ve yayılmasını sağlayacak; yaratıcı, ekip çalışmasına yatkın, analitik düşünme yeteneği yüksek ve sistematik yaklaşıma sahip, liderlik becerisi kazanmış, entelektüel, çağdaş mezunlar yetiştirmek İstanbul Bilgi Üniversitesi Biyomühendislik Yüksek Lisans Programı’nın temel amacıdır. Biyomühendislik Yüksek Lisans Programı, ders programının esnekliği sayesinde farklı alt alanlarda uzmanlaşmış mezunlar yetiştirmeyi ve ülkemizde biyomühendislik alanında her geçen gün artan araştırmacı/uzman çalışan ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir.