Eğitim Ortamı

santralistanbul

Mimarlık Fakültesi’nin tüm dersleri ve atölyeleri santralistanbul Kampüsü’nde yürütülmektedir. Eski Silahtarağa Elektrik Santralı tesislerinin bulunduğu bu endüstriyel miras alanı, içinde eğitim yapılarının, sanat ve enerji müzelerinin, galeri ve rekreasyon tesislerinin yer aldığı bir yerleşkeye dönüştürülmüştür. 

santralistanbul.org

Mimarlık ve Tasarım Sohbetleri

Mimarlık ve tasarım sohbetleri, İletişim Fakültesi’nin RGB TV 'Masada' programında 2019 Nisan ve Mayıs aylarında yayınlandı. Sohbetleri izlemek için tıklayın

Mimarlık Fakültesi Atölyeleri

Atölyeler

Mimarlık Fakültesi’nin üç bölümünde eğitim 2007‐2008 akademik yılından itibaren santralistanbul Kampüsü’nde elektrik santralinden dönüştürülmüş ödüllü binada sürdürülmektedir. Bu eğitimin merkezinde stüdyolarda yürütülen tasarım eğitimi vardır. BİLGİ Mimarlık Fakültesi öğrencilerine bu stüdyolarda 7/24 çalışma imkânı sağlanmaktadır. Yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin kullandıkları stüdyoda kendilerine tahsis edilmiş bilgisayarlar bulunmaktadır.

BİLGİ.MAKE Üretim Laboratuvarı (Maker Lab)

Fakülte içinde yer alan bilgisayar destekli üretim laboratuvarı analog ve dijital üretim olanakları ile yıl boyunca ders ve ders dışı saatlerde kullanıma açıktır. Öğrenciler lazer kesiciler, CNC router, 3 boyutlu yazıcılar, vakum şekillendirme makinesi, 6-akslı robot kol, seramik tornası ve fırını, ahşap ve metal işleme makinelerine ek olarak çeşitli elektrikli aletler ve el aletlerinin bulunduğu laboratuvarı temel bir oryantasyondan sonra randevu sistemiyle aktif olarak kullanma olanağına sahiptir. http://yap.bilgi.edu.tr

Bilgisayar Laboratuvarı

Stüdyoların ve üretim laboratuvarının yanı sıra, sadece mimarlık fakültesi programları öğrencilerinin kullanımına ayrılmış, üretim laboratuvarı ile bağlantılı, güncel yazılım ve donanımlara sahip 40 bilgisayardan oluşan bir bilgisayar laboratuvarı mevcuttur.

Kütüphane

santralistanbul Kampüsü'ndeki Latif Mutlu Kütüphanesi'nde kapsamlı bir mimarlık kitaplığı bulunmaktadır. Kitap, dergi ve benzeri basılmış kaynakların yanı sıra sayısal ortamda görsel ve işitsel arşivler mevcuttur. BİLGİ Kütüphanesi'nin sahip olduğu geniş elektronik ağ imkanları sayesinde bir çok çevrim-içi yayına erişim mümkündür.

https://library.bilgi.edu.tr/index_tr.html