güncelleme: yayınlama:

Hukuk Fakültesi Açılış Töreni

Hukuk Fakültesi Açılış Töreni

Meslekler Coğrafyası Hareketlenirken Entelektüel Göçebeliği Öğrenmek

 

11 Ekim 2021, Pazartesi

09.00-10.00

Çevrimiçi


Program Akışı:

09.00-09.15 Hoş geldiniz ve Açılış, Leyla Keser

09.15-09.45  Açılış Dersi, Memduh Karakullukçu

09.45-10.00 Değerlendirme ve Kapanış


Memduh Karakullukçu

Memduh Karakullukçu, MIT'de elektrik mühendisliği ve ekonomi (BS), LSE'de finans (MSc) ve Columbia Üniversitesi'nde hukuk (JD) okudu. İTÜ ve LSE'de akademik kadro üyesi olarak görev yaptı. Kariyerinin başlarında Londra ve İstanbul'da yapılandırılmış finans uzmanı olarak çalıştı.

2002-2006 yılları arasında İstanbul'un önde gelen teknoloji girişimciliği topluluğu olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Bilim Parkı'nın Kurucu Genel Müdürü olarak görev yaptı. Bu süre zarfında, İTÜ Rektörü'nün kıdemli danışmanıydı. Ayrıca Üniversitenin Uydu İletişim Merkezi'ne stratejik konularda danışmanlık yaptı, “Teknoloji, Hukuk ve Politika” üzerine bir yüksek lisans programı tasarladı ve “Teknoloji, Hukuk ve Politika” ile “Küresel Makroekonomide Politika Zorlukları” üzerine lisans dersleri verdi.

Karakullukçu, daha sonra İstanbul'daki Küresel İlişkiler Forumu'nun (GİF) Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Birinci Başkanı olarak görev yaptı. GİF'deki görev süresi boyunca, genç kurumu dünyanın önde gelen düşünce kuruluşları arasında saygın bir ortak olarak konumlandırdı.

Karakullukçu, şu anda iki kurumsal inşa projesinin ayrılmaz bir parçası ve gençler için yeni bir girişimin katalizörü olarak hizmet ediyor. Bu kurumsal inşa projelerinin birincisi erken aşamadaki teknoloji şirketleri için İngiltere merkezli bir teknoloji yatırım fonu; ikincisi ise dinleme, sanat ve hikaye anlatımı yoluyla sosyal uyumu artırma misyonuna sahip uluslararası bir STK'dır. Katalizör olarak hizmet ettiği girişim, gençler için güçlü ve özgür bir tartışma alanı yaratmayı amaçlıyor. Ayrıca lisans öğrencilerini, genç profesyonelleri ve genç akademisyenleri, özellikle yeni teknolojilerle ilgili kritik küresel tartışmalarda tanıştırmak için programlar başlatıyor. 

Karakullukçu, danışmanlık firması Kroton Consulting'in Yönetici Ortağı ve yasal bilişim inisiyatifi kanunum.com'un Kurucu Ortağı olarak görevine devam etmektedir.

Karakullukçu, jeopolitik, jeoekonomi ve teknolojinin arayüzünde entelektüel bir alan oluşturan uluslararası forumlarda düzenli bir yorumcudur. Yıllar boyunca teknolojinin askeri ilişkiler üzerindeki etkisi, küresel enerjinin geleceği, otomasyon ve istihdam, küresel ekonomik/finansal yönetişim, küresel güç rekabetinde teknolojinin rolü, siber güvenlik ve bireysel haklar, nükleer teknoloji ve Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) gibi konuları ele almıştır.

“Değerler, Çıkarlar ve Değişim, Kuşaklararası Sohbet” başlıklı kitabın yazarları arasında yer alan Karakullukçu, NY Eyalet Barosu üyesidir.

Seyfi Arkan Binası – Mahkeme Salonu’nda yapılacak olan açılış dersinde salona sınırlı sayıda öğrenci kabul edilecektir. Katılmak isteyen öğrencilerin formu doldurmaları gerekmektedir.