BİLGİ Sağlık Güz Seminerleri – 6 / Bağımlı Olma, Özgür Ol!

Tarih: 9 Şubat 2022, Çarşamba

Saat: 13.00-15.00

Çevrimiçi

BİLGİ Sağlık Güz Seminerleri, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanmaktadır. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde, nikotin bağımlılığının nasıl bir bağımlılık olduğu ve bu bağımlılıktan kurtulmanın yolları ele alınacak.

Moderatör: Prof. Dr. Zeynep Şimşek

Konuşmacı: Dr. Öğretim Üyesi Pınar Bostan

Her yıl dünyada 8.5 milyondan fazla insanın ölümüne yol açan nikotin bağımlılığı, çok güçlü bir bağımlılıktır. Dünyada 1,1 milyar yetişkin sigara içicisinin %60'ı bırakma isteğindedir. Ancak bağımlılık derecesi ve içilen süre arttıkça, bu bağımlılıktan kurtulmak zorlaşmaktadır. Bu bağımlılığın gençlerimizin hayatına hiçbir zaman dahil olmamasıdır ancak sigara içicisi olan öğrencilerimize, bu bağımlılıktan kurtulmanın mümkün olduğuna, ne kadar erken sigara bırakma girişiminde bulunulursa başarı şansının o denli yüksek olduğuna dair kanıtlar sunulacak. Aynı zamanda, nikotin bağımlılığının nasıl bir bağımlılık olduğunu bilmek, kendinizi hayat boyu ondan korumanızı sağlayacaktır. Nikotin bağımlılığını ve özgürleşme yollarını konuşulacağı webinarımıza bekliyoruz.

Etkinliğe katılmak için tıklayınız.