Tarih: 23, 24 ve 25 Mayıs 2023

Yer: Çevrimiçi

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından Otizm Dernekleri Federasyonu ile Antalya Özel Sporcular Gençlik ve Spor Derneği işbirliği ile 23-25 Mayıs 2023 tarihlerinde çevrimiçi “Erken Müdahalede Gelişimsel Yaklaşımlar ve Motor Beceri Odaklı Müdahale Sempozyumu” düzenlenecektir. İlk iki gün davetli konuşmacıların yer aldığı programda üçüncü gün farklı gelişen çocukların (otizm, görme yetersizliği, zihinsel yetersizlik, işitme yetersizliği, bedensel yetersizlik, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, özel öğrenme güçlüğü) motor becerilerinin desteklenmesinde yaşam boyu müdahale programlarının uygulanması konusunda karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları tartışılacaktır. Çalıştay sonunda rehber niteliği taşıyan bir rapor hazırlanarak alanda etkin politikaların üretilmesi adına üniversitelere, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na gönderilmesi planlanmıştır.

Bu sempozyum Claudine Sherrill’ın anısına düzenlenmektedir.

Sempozyuma bu linkten kayıt olabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Program akışına göz atmak için tıklayınız.