Mekan Konuşmaları No:102

Tarih: 24 Ekim 2023, Salı

Saat: 18.00

Yer: santralistanbul Kampüsü, KD-6

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programları öğrencilerinin düzenlediği Mekan Konuşmaları’nın 102.sinde, "Hatay: Her Zamanın Eşsiz Kenti" konuşması ile Bünyamin Derman konuğumuz olacak. Konuşmada Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentlerimizin nasıl dirençli hale getirilebileceğine dair bir model olarak Hatay kenti ele alınacak. Hatay özelinde analizler, var olan sorunlar ve potansiyeller ile mekânsal planlama stratejileri ve makro-mikro ölçekler arası bütüncül yaklaşımlar aktarılacak. Aynı zamanda Hatay örneği üzerinden dirençlilik ve sürdürülebilirlik konuları da tartışılacak.

Bünyamin Derman, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. 1988 - 1996 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, 1999’dan bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nde tasarım atölyeleri yürütüyor. 1990’lı yıllardan bugüne katıldığı ulusal ve uluslararası çok sayıda yarışmadan çok sayıda ödül ve mansiyon kazandı, çeşitli platformlarda konferanslar verdi, jüri üyeliği yaptı. 1995 yılından beri Dilek Topuz Derman ile beraber kurduğu, İstanbul merkezli DB Architects bünyesinde ulusal ve uluslararası ölçekte farklı projeler üretiyor.

Konuşma herkese açıktır.