İran Sineması Üstüne Söyleşi ve Film Gösterimleri-2

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 19 Mart 2013, Salı
Saat: 17:00-19:00
Yer: Dolapdere Kampüsü, Sinema Salonu

İran Sineması Üstüne Söyleşi ve Film Gösterimleri etkinliği İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Kulübü tarafından düzenlenmektedir. 

Bağımsız yönetmenlerin filmlerinin konu olacağıgösterimlerin 2 haftası İranlı yönetmenlere ayrıldı. Asghâr Ferhadi ve Cafer Penahi’nin filmlerinin gösterileceği etkinliklerde; Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Kulübü, yönetmenlerin sinema dilinin, filmin çekildiği dönemin sosyal, kültürel ve politik durumu üstünde durulacağı film okumalarını da beraberinde sunuyor. Film gösterimlerinde Ortadoğu Sineması ve Dünya Yönetmenlerinden Sinema Dersleri kitaplarının yazarı Rıza Oylum da sizlerle olacak.

İran Sineması Üstüne Söyleşi 
Sinema Yazarı Rıza Oylum İran Sinemasının geçirdiği evreleri, karakteristik özelliklerini, imge dünyasını, sosyal ve kültürel kodlarını anlatacak.

Film Gösterimi: "Offside"
İran’ın ev hapsindeki yönetmeni Cafer Penahi 2006 yapımı filmi "Offside"da; ülkenin yasakları üzerinde duruyor. İran’da kadınların stadyuma girerek erkeklerle birlikte maç seyretmesinin yasak olması üzerine, İran’ın 2006 Dünya Kupası’na kalmasının belli olacağı son maçı statta izlemek isteyen kadınlar tek bir çare bulurlar: stadyuma erkek kılığında girmek.

https://twitter.com/bilgisokak

http://www.facebook.com/SosyalVeKulturelArastirmalarKulubu?ref=hl

sokakbilgi@gmail.com