Laureate Zirvesi Programı (Canlı Yayın)

güncelleme: yayınlama:

Laureate International Universities tarafından 21 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenecek olan Laureate Zirvesi, “Avrupa’da Gençlik ve İşler” konusunu tartışmak üzere iş adamları, devlet yetkilileri ve akademik kurum liderlerini bir araya getiriyor. Laureate International Universities Onursal Başkanı ve eski ABD Başkanı Bill Clinton ile Laureate International Universities CEO’su Douglas Becker’ın da yer alacağı Zirve, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Rezidans Mütevelli Heyeti Odası'nda canlı yayınlanacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu Laureate Zirvesi’nde ‘Hükümet Perspektifi’ panelinin moderatörlüğünü üstlenirken, Fiat/Chrysler Türkiye Başkanı Ali Pandır ‘İşveren Perspektifi’ başlıklı panelde konuşmacı olarak yer alıyor. 


 my.laureate.net/live/uesummit

10:00 - 11:00  
Sunum ve Zirve’nin başlaması 

11:00 - 12:30  
Panel 1. İşveren perspektifi: Neden bu çelişki var? Yükseköğretim ve işe alım arasındaki bağlantı kopukluğu. Yetenek ve beceri yetersizliği ile yüzleşmek. 

12:45 - 14:00 
Panel 2. Eğitimci perspektifi: Yeni mezunlar için pratik çözümlerin desteklenmesi. 

15:00 - 16:30 
Panel 3. Hükümet perspektifi: Batı Avrupa’da hangi politikalar gençlerin işe yerleşmesine yardım ediyor ya da engel oluyor? 

16:30 – 18:00 
Bill Clinton ile sohbet. Laureate Education Inc. kurucusu ve başkanı Doug Becker’ın katılımı ile. 

18:00
Kapanış konuşmaları