Konser: Tarlabaşı Orkestrası Nereye Uçuyor?

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 25 Haziran 2014, Çarşamba 
Saat: 18.30
Yer: Salt Galata (Bankalar Caddesi)

Bu etkinlik Tarlabaşı Toplum Merkezi tarafından düzenlenmiştir.

Orkestra:
Saffet Baysal (kanun)
İbrahim Akçaylı (keman)
Bekir İpteş (keman)
Levent İnci (keman)
Oğuz Çınaroğlu (kacon)
Yaşar Peşluk (darbuka)
Onur Yusufoğlu (bass)
Mamed Cafarov (klavye)
Şef Hasan Kızıllar (çello)

Tarlabaşı Toplum Merkezi Orkestrası:
2006 yılında “Küçük Laçolar” adıyla gönüllü eğitmenlerin desteği ile kurulan orkestra, Tarlabaşı bölgesinde yaşayan gençlerin ve çocukların temel müzik eğitimi almasını sağlamak amacıyla ve müziğin birleştirici gücü hedeflenerek çalışmalarına başlamıştır. 2010 yılında İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı katkıları ile nota, solfej, bono eğitimlerine ve çok sesli müzik ve çalgı icracılığını temel alarak çalışmalarına devam etmiştir. Tarlabaşı Toplum Merkezi’nde 2013 yılına kadar devam eden çeşitli vurmalı, yaylı, telli çalgıların eğitiminde müziğin ortak diliyle kendini ifade etme olanağı bulan orkestra üyeleri, 2014 yılında çalışmalarını stüdyoya taşıyarak bir konser grubu olma yolunda ilerlemiştir. Bu süreçte eğitmenleri Onur Yusufoğlu, Seyfi Dinç, Efgan Rende ve son olarak Mamed Cafarov’un değerli katkıları orkestranın repertuvarının zenginleşmesinde önemli rol oynamıştır. 
Orkestranın daha önceki yıllarda çalıştığı eserler:
Havva Nagila, Kavaklar, Mozart Symphony No.40 in G minor, Üsküdar’a Gideriken, Senden Başka, Mozart Symphony No.40 allegro notaları, Değmesin Ellerimiz, Çiçeği Burnunda, Caddelerde Rüzgar, Apoganda tekniği ile Uzak Doğu şarkısı, Akdeniz Akşamları, Muammer Sun solfej, Yıldızların Altında, Rossini Üvertür –Giriş Bölümü, Yine Bir Gül Nihal, Beethoven 9. Senfoni- Medeniyet, Dondurmacı, Macar Dansı
Orkestranın 2014 repertuvarı:
Corazon de Oro, Moldovokan, Bahçesaray Haytarması, Kopanica, Samsorik (7.40), Melodik Sesler (Seslim Sesler), Waterfall (Kusturica-Vals)

Tarlabaşı Toplum Merkezi:
Tarlabaşı Toplum Merkezi (TTM), Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği'nin Tarlabaşı semt sakinlerine eğitsel, sosyal ve psikolojik destek sağlamak amacı ile yürüttüğü bir toplum merkezidir.

Merkez çalışmalarına gönüllü olarak katılan, özverili çalışmaları ile Merkez'i ayakta tutan gönüllüler Derneğin ilk üyelerini oluşturmuşlardır.

Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği, Merkez'i yaşatabilmek ve faaliyetlerinin devamını sağlayabilmek amacıyla kamuoyunda, medyada faaliyetlerin tanıtımı ve mali destek sağlanması yolunda çalışmalar sürdürmektedir.

http://www.tarlabasi.org/