Konferans: "Globalization: Good or Evil?"

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 28 Ağustos 2015
Saat: 18.30
Yer: santralistanbul Kampüsü

Konuşmacılar: 
Akeel Bilgrami (Felsefe Bölümü öğretim üyesi, Columbia University)
Saskia Sassen ( Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi, Columbia University)
Prabhat Patnaik (Ekonomi Bölümü öğretim üyesiJawaharlal Nehru University)


Tüm dünyadan 200’ü aşkın toplumsal sorun uzmanını bir araya getiren Uluslararası Sosyal İlerleme Paneli’nin (IPSP) önde gelen yazarları 27-29 Ağustos 2015 tarihinde ilk kez İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde buluşuyor. 

IPSP, Nobel ödüllü Amartya Sen’in başkanlığını yürüttüğü bir danışma kurulunun rehberliğinde, 2017 yılında bir rapor yayımlayacak. Toplumsal değişimle ilgili uzmanlık gerektiren soruları kapsayacak olan bu rapor; vatandaşlar, toplumsal aktörler, toplumsal hareketler, kurumlar, siyasetçiler ve karar mercileri için hazırlanacak. Taraflı bir siyasi gündemi olmayan panel, dünyadaki her toplumun uzun vadede geçireceği evrime dair entelektüel ve kamusal bir tartışmayı gündeme getirmeyi ve sosyal ilerlemeye dair inancın tazelenmesini hedefliyor. Panelin kurucusu olan yazarların hep birlikte bir araya gelecekleri bu ilk buluşma, dışarıya kapalı olacak.

Konferans sırasında 28 Ağustos’ta düzenlenecek oturum ise halka açık olacak. Küresel Düşünce Komitesi üyesi ve Columbia Üniversitesi öğretim üyesi olan Akeel Bilgrami ve Saskia Sassen’ın yapacakları konuşmanın başlığı ise “Küreselleşme: İyi mi Kötü mü?” olacak. 

Buluşma; yazılacak raporun genel eğilimini ve rapor taslağının yazımında izlenecek yöntemin tartışılmasını, raporun farklı bölümlerini yazan ekiplerin ayrı ayrı buluşarak taslaklarını finalize etmelerini ve ortak meseleler üzerine yazılan farklı bölümler üzerine yapılan çalışmaların koordine edilmesini hedefliyor. 

Toplantı oturumları basına kapalı olacak ve etkinliğin online canlı yayını yapılmayacaktır.

https://twitter.com/ipsprogress

https://www.facebook.com/ipsprogress

IPSP hakkında:
Uluslararası Sosyal İlerleme Paneli, 21. yüzyılda dünyamızın nasıl daha iyi bir yer hâline getirilebileceği üzerine çalışan, beş kıtadan 200’den fazla alanında uzman ismi bir araya getiriyor. Panelin odağında iktisadi, siyasi ve toplumsal kurumları iyileştirme, adaletsizlik ve çatışmaları ortadan kaldırma ve toplumsal bir uyumu ön plana çıkarmak bulunuyor. Maison des Sciences de l’Homme Vakfı, Princeton Üniversitesi ve çeşitli akademik kurum ve vakıf tarafından desteklenen IPSP raporu 2017 yılında yayımlanacak. 

http://www.ip-socialprogress.org/