Uygulamalı Rekabet Hukuku Sertifika Programı

Tarih: 28 Şubat-23 Mayıs 2018

santralistanbul Kampüsü

Uygulamalı Rekabet Hukuku Sertifika Programı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rekabet Hukuku ve Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenmektedir.

Kayıt için: rhm@bilgi.edu.tr / rhm.bilgi.edu.tr / 0212 311 50 22

DERS PROGRAMI (13 Hafta)

1. Hafta / 28 Şubat 2018  Regülasyon ve Rekabet Hukukunun İşlevine Dair bir Deneme”: Sözleşmeli Tarım ve Tavukçuluk Sektörü Özelinde Bir Tartışma (Prof. Dr. Yılmaz Aslan, Aslan Hukuk Bürosu)

2. Hafta / 7 Mart 2018 Birleşme ve Devralmaların Kontrolünde Gelişmeler ve Trendler (Av. Gönenç Gürkaynak, ELİG Ortak Avukat Bürosu)

3. Hafta / 14 Mart 2018 Migros-Tesco Kararı – HTM Perakendeciliğinde Yeni Yaklaşımlar (Derya Genç, Danışman, Paksoy Ortak Avukat Bürosu)

4. Hafta / 21 Mart 2018 Rekabet Kurumu'nun Elektrik Dağıtım Sektöründeki Son Dönem Soruşturmaları; Ayrıştırma ve Hakim Durumları Kavramları Işığında Bir Değerlendirme (Av. Mert Karamustafaoğlu, Erdem & Erdem Hukuk Bürosu)

5. Hafta / 28 Mart 2018 Ensuring the Effectiveness of Competition Law Enforcement: A Case Study of Cartel Criminalisation (Prof. Dr. Peter Whelan, Leeds Universitesi Hukuk Fakültesi)

6. Hafta / 4 Nisan 2018 Değişen Ekonomik Modellerin Rekabet Hukuku Yaptırımları Üzerine Etkileri (Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Eroğlu, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

7. Hafta / 11 Nisan 2018 Rekabet Hukuku ve Telif Hakları Politikası Bakımından Sanatta Yaratıcılık: Nasıl Bir Uygulama? (Yrd. Doç. Dr. Kadir Baş, Marmara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi)

8. Hafta / 18 Nisan 2018 Intel Kararı - Hakim Durum Dosyalarında Etki Analizinin Önemi (Av. Emre Önal, Gedik & Eraksoy Avukat Ortaklığı)

9. Hafta / 25 Nisan 2018 Avrupa Adalet Divanı’nın C-177/17 AKKA/LAA Kararı Sonrası AB Rekabet Hukuku’nda Aşırı Fiyatlandırma Bakımından Gelinen Son Nokta ve Türkiye İçin Çıkarımlar (Yrd. Doç. Dr. Eda Şahin Şengül, Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

10. Hafta / 2 Mayıs 2018 Dışlayıcı Uygulamalara İlişkin Son Dönem Kurul Kararlarının Değerlendirilmesi (Av. Haluk Arı, Arı Avukatlık Bürosu)

11. Hafta / 9 Mayıs 2018 Veri ve Rekabet Hukuku: Veriye Dayalı Ekonomi Rekabet Hukukunda Değişiklik Gerektiriyor Mu? (Av. Bora İkiler, Moroğlu & Arseven Avukat Ortaklığı)

12. Hafta / 16 Mayıs 2018 1. Algoritma ve Rekabet Hukuku: 4. Madde İhlallerinin Dijital Görünümleri – (Av. Cihan Doğan, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Özel Hukuk Doktora Programı Öğrencisi) 2. Ortaklıklar Hukuku Teorisi Ekseninde Rekabet Hukuku Uygulamasında Gündeme Gelebilecek Önemli Sorunlar (Ar. Görevlisi Buğra Kesici, İ.Ü. Hukuk Fakültesi)

13. Hafta / 23 Mayıs 2018 “Rekabet Kurulu’nun Banka Soruşturmaları Çerçevesinde 4054 Sayılı Kanun’un 4. Maddesinin Rekabet Hukuku Tekniği ve Politikası Bakımından Uygulanması Üzerine Bir Tartışma” (Av. Bahadır Balkı, ACTECON Danışmanlık A.Ş.)

Program hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.