Söyleşi: Şeylerin Şekli

Konuşmacı: Sarp Sözdinler

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen etkinlik, sanatçının işlerinin ve çalışmalarının üzerinden sunum ve soru-cevap olarak gerçekleştirilecektir.

Tarih: 14 Mart 2018
Saat: 18.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-101A

Sarp Sözdinler:
Sözdinler 1989 yılında İzmir’de doğdu. Bahçeşehir Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitimi sonrasında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünivesitesi ve Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi’nde grafik tasarım eğitimi almaya başladı. Viyana’da Führer, Belçika’da Base Design ve İtalya’da VtwoB tasarım stüdyolarında; deSingel, Xavier Hufkens Gallery, The Olympic Museum, Northland gibi kurumlara çalışarak stajını tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonraki 2 yıllık süreçte Bülent Erkmen, Mehmet Ali Türkmen, Haluk Tuncay, Ulaş Uğur ve Aslı Altay gibi tasarımcılarla beraber çalıştı ve 2014 yılının Mayıs ayında tek kişilik tasarım atölyesi Studio Sarp Sozdinler’i kurdu. IKSV Tasarım Bienali, Mamut Art Project, Istanbul Modern, SALT, Borusan Müzik Evi, Art International, Contemporary Istanbul, Pozitif Live ve SAHA Vakfı’nın da aralarında bulunduğu çoğunlukla kültürel sektörden oluşan bir müşteri seçkisine çalışmalar üretti. Bu süreçte Faces of Google Earth ve The Orchard gibi sayısal düzlemde karşılık bulan fotoğraf ve graphic novel projeleri başlattı. 2017/2018 sezonunun güz döneminde İstanbul Aydın Üniversitesi’nde, bahar dönemindeyse İzmir’deki Yaşar Üniversitesi’nde Tipografi dersi eğitmenliğine başladı.

Görseller