Spor Endüstrisinde Kadın

Konuşmacılar:
Gülşah Akkaya (Eski Milli Basketbolcu)
Asuman Baş (Eczacıbaşı Altyapı İdari Sorumlusu)
Roksan Kunter (Bein Sports Spor Spikeri)

Tarih: 7 Mart 2019, Perşembe
Saat:
Yer: santral
istanbul Kampüsü, Enerji Müzesi-Seminer Odası

İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü ve BİLGİ Sports Business Club tarafından düzenlenen panel, sporda kadın ve erkeğin eşit katılımının önemini vurgulamayı ve kadınların spora katılımının önündeki engelleri tartışmaya açmayı amaçlamaktadır.

Kadınların spordaki uzun tarihi, engeller ve zaferle örülü bir tarihtir. Günümüzde sadece sporcular değil, spor endüstrisinde farklı konumlarda yer alan tüm kadınlar için eşitlik talebi, geçmişe daha oranla görünür hale gelmiştir ve farklı platformlarda dile getirilmektedir.

Spor endüstrisinin kadın profesyonellerini bir araya getiren panele; 200’den fazla kez milli formayı giymiş eski milli basketbolcu ve Hall of Fame ödülü sahibi Gülşah Akkaya; eski milli voleybolcu, 2007 Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi “Olimpiyat Meşalesi”, 2008 Türkiye Voleybol Federasyonu “Fair Play” ve 2013’te Türkiye Ligi final serisinde “En İyi Servis Atan” ödüllerinin sahibi ve Eczacıbaşı Altyapı İdari sorumlusu Asuman Baş ve milli takıma kadar yükseldiği başarılı bir basketbol kariyerinin yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümünde gördüğü eğitim sonrası, kariyerine spor medyasında devam eden ve önde gelen spor kanallarından Bein Sports Türkiye’de çalışan spor spikeri Roksan Kunter konuşmacı olarak katılıyor.

Görseller