BİLGİ Robotik Takımı Laureate Robotik Yarışması’nda 3.lük ödülü kazandı.

BİLGİ Robotik Takımı geliştirdikleri LAUTUS adlı robot ile “Laureate Robotik Mühendisliği Mükemmeliyet Ödülü”yarışmasında üçüncülük ödülünü kazandı.

Bu sene dördüncüsü düzenlenen yarışmanın finalleri  Brezilya’nın Salvador kentinde gerçekleştirildi. İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri Barnas Kahramaner (Takım kaptanı), Uluç Yıldız, Arda Tısık ve Mert Demirhan’dan oluşan BİLGİ Robotik Takımı temsil etti.  Prof. Dr. Ahmet Denker’in İç Hakem Heyeti’nde görev aldığı yarışmada  takımın danışmanlığını ise Yrd. Doç. Dr. Yeşim Öniz yürüttü.

Bu yılın yarışma teması ‘’Çevre ve Sürdürülebilirlik’’ olup amaç parkların ve çevrenin temiz kalmasını sağlayan bir robotun tasarımını ve üretimini gerçekleştirmekti. BİLGİ Robotik Takımı, LAUTUS yarışma sırasında gösterdikleri performans ile bronz madalya, başarı sertifikası ve para ödülü (4.000 Amerikan Doları) almaya hak kazandı.

Görseller