Prof. Dr. Hale Bolak Boratav’a Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı Yaşam Boyu Başarı Ödülü

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hale Bolak Boratav, IV. Sosyal Psikoloji Kongresi kapsamında Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü aldı.

Prof. Dr. Hale Bolak Boratav, ulusal psikoloji alanının gelişmesi ve güçlenmesi adına verdiği büyük emek ve önemli katkıların yanı sıra ilkeli ve özverili akademik hayatı ile ödüle layık görüldü.

Prof. Dr. Hale Bolak Boratav’a ödülü 11-12 Haziran 2022 tarihlerinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji Bölümü ev sahipliğinde, IV. Sosyal Psikoloji Kongresi açılışında düzenlenen ödül töreninde takdim edildi.

Sosyal psikolojinin Türkiye'de kurucusu olan Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, 2016 yılında ilki yapılan Sosyal Psikoloji Kongresi’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile onurlandırılmıştı. 2017’de yaşamını yitirmesinin ardından onun anısına Çiğdem Kağıtçıbaşı Yaşam Boyu Başarı Ödülü olarak düzenlenen bu ödül her yıl sosyal psikoloji alanına akademik çalışmalarıyla önemli katkılar sunan bilim insanlarına veriliyor. BİLGİ Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Emeritus Prof. Dr. Diane Sunar, bu ödülü almaya hak kazanan ilk isim olmuştu.