BİLGİ Mimarlık Bölümü öğrencilerine Çuhadaroğlu 2023 Öğrenci Proje Yarışması’nda üçüncülük ödülü

BİLGİ Mimarlık Bölümü öğrencileri Deniz Kantar, Zeynep Zorlu, Miray Şimşek ve Yade Sıla Kahraman, “Semtli” temasıyla düzenlenen Çuhadaroğlu 2023 Öğrenci Proje Yarışması’nda üçüncülük ödülü aldı. Yarışmada farklı üniversitelerden öğrenciler tarafından hazırlanan 38 proje değerlendirildi.

BİLGİ Mimarlık Bölümü öğrencileri, projelerinde Kuzguncuk semt kimliğini kurgulayan bostan, mahalle ve komşuluk ilişkilerini irdeleyerek barınma üniteleri tasarladı ve mahallenin dokusunu oluşturan farklı yapı taşları ile ilişkilenen kamusal alanlara yönelik önerilerde bulundu.

Projede kenti okuma ve anlama çabası, mimari mekânın özgün bir tektonik kurgu ile ele alınmış olması ve malzemeye yönelik fikirlerin olgunlaşmışlığı jüri tarafından olumlu bulunarak proje üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Görseller