BİLGİ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cemile Demir Gökyayla, İslam İşbirliği Teşkilatı Tahkim Merkezi Uluslararası Tahkim Divanı üyesi olarak atandı

BİLGİ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cemile Demir Gökyayla, İslam İşbirliği Teşkilatı Tahkim Merkezi’nin (OIC-AC) Uluslararası Tahkim Divanı üyesi olarak atandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı Tahkim Merkezi, üye ülkeler arasındaki ticari ihtilafların çözümünün kolaylaştırılması, bu ülkelerde tahkim ve diğer uyuşmazlık çözümü yöntemlerinin teşvik edilmesi, bu alandaki uygulamaların reformuna yönelik tavsiyelerde bulunulması hedefleriyle faaliyet gösteriyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı Tahkim Merkezi’nin Uluslararası Tahkim Divanı, uluslararası tahkim konusunda uzmanlaşmış 21 nitelikli hukukçudan oluşuyor. Divan, İslam İşbirliği Teşkilatı Tahkim Merkezi Tüzüğü’nde öngörüldüğü şekilde ticari ve yatırımla ilgili uyuşmazlıkların çözümünü sağlıyor.