REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi TR Dizin tarafından endekslenmeye hak kazandı

güncelleme: yayınlama:

Üniversitemiz tarafından yayımlanmakta olan REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi, TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen TR Dizin tarafından 2023 yılından itibaren endekslenmeye hak kazandı.

Disiplinlerarası, eleştirel ve nitelikli bir sosyal bilim dergisi olarak Ekim 2020’de yayın hayatına başlayan REFLEKTİF, akademik araştırma ve çalışmaların özgürce kamuoyuyla paylaşıldığı bir ortam oluşturma hedefiyle bugüne kadar yayımlanmış 10 sayısında 127 makaleye ve 200’den fazla yazara ev sahipliği yaptı.

ULAKBİM tarafından araştırmacıların ulusal ve bilimsel içeriğe elektronik ortamda erişimlerini sağlamak amacıyla uluslararası standartlara uygun olarak geliştirilen TR Dizin, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında makaleler içeren bibliyografik bir veritabanı olarak işlev görüyor ve dizinde yer alan dergi makalelerinin tam metinlerine erişilmesini sağlıyor.

Açık bilim perspektifiyle bilimsel bilgiyi herkesin erişebileceği bir şekilde sunmayı hedefleyen REFLEKTİF’in bütün sayılarına internet sitesinden erişebilirsiniz.