BİLGİ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinden yaratıcı çalışma

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü öğrencileri, Nike’ın yeni koşu ayakkabısı Epic React Flyknit’in özelliklerini yaratıcı tasarımlarla anlattı. Hafiflik, yumuşaklık, esneklik ve dayanıklılık özelliklerini, üretimini yaptıkları tasarımlarla ortaya koyan öğrenciler, “Ayakkabı ne hissettiriyor?” sorusundan yola çıktı. 

BİLGİ’li öğrenciler, deneyimledikleri ürünün hissettirdiği çarpıcı duyguları yorumlayarak, kullandıkları kumaş, pleksi cam, yumurta kabı, izomalt gibi malzemelerle, farklı senaryolarda tasarımlar ortaya koydular. Farklı malzemeler, teknikler ve etkileşimler üzerinde çalışan öğrenciler tasarımlarında, ayakkabıyı henüz deneyimlemeyenler için ürünün nasıl hissettirdiğini ifade ettiler. 

BİLGİ’li Özge Adanır, Pelin Şimşek, Mert Onur, Kuntay Seferoğlu, Tufan İşcan ve Atakan Gür’ün ayakkabıya dair deneyimlerini ve hissettiklerini yansıttıkları tasarımlar, 28 Şubat 2018’de santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde gerçekleşen lansmanda sergilendi. Öğrencilerin profesyonel brief alarak, doğrudan üretime geçme şansı kazandığı projede, tasarımlar belirli Nike mağazalarında spor tutkunlarının beğenisine sunulacak. Yapılacak oylama sonrasında birinci seçilen tasarım ödüllendirilecek.

Görseller