BİLGİ Moda Tasarımı-Mumu Projesi kazananları belli oldu.

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü ile alanında uzman bağımsız tasarımcıların eserlerini kullanarak tasarım ürünlerine dönüştüren yenilikçi girişim Mumu Dizayn bir ilke imza attı. Mumu ve BİLGİ Moda Tasarım Bölümü öğrencileri ortak bir proje ile tasarım öğrencilerine Mumu tasarımcıları arasında yer almaları için bir kapı araladı. Mumu, çeşitli atölyelerde öğrencilere Mumu iş modelini aktardı ve baskı tasarımına yönelik çalıştaylar düzenlendi.

Mumu Dizayn, BİLGİ Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Gülsen Bal ve Türkiye’yi yenilikçi tasarımlarıyla dünyada en iyi şekilde temsil eden moda tasarımcısı Nevra Karaca’dan oluşan Jüri, 17 Mart 2017'de öğrencilerinin çalışmalarını değerlendirerek ilk üç tasarımı belirledi. Seçilen üç tasarımın sahipleri; “Aşk” isimli çalışmasıyla Nagihan Kuruçay, “Su altında yolculuk” ile Serina Meydan ve “Gökkuşağı” ile Ece Çakıroğlu oldu. Mumu, bağımsız sanatçı ve tasarımcıların eserlerini en kaliteli baskı ve ürünlerde sunma amacıyla, profesyonel tasarımcılar yanında güzel sanatlar fakülteleri ve tasarım bölümü öğrencilerinin eserlerini de değerlendiriyor. Seçilen üç tasarım Mumu tasarım ürünleri arasında yer alacak ve www.mumudizayn.com kanalından satışa sunulacak. 

Mumu sunduğu tasarımlarda farklı sanatsal yaklaşımlar, çeşitlilik ve yenilik vizyonuyla sanatı yaşam tarzına dönüştüren yetenekli tasarımcıların eserlerini değerlendirmeleri için kapı aralıyor ve beraber değer yaratıyor.