BİLGİ'li Tasarımcılar NABA'ya Gidiyor!

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ, İtalya’nın ve dünyanın en iyi tasarım okullarından biri olarak kabul edilen NABA ile işbirliği yapıyor; başarılı BİLGİ Moda Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık öğrencileri iki okulun da diplomasını almaya hak kazanıyor.

İtalya’nın Milano kentinde, tasarımın çevrelerinin merkezinde yer alan NABA (Nuova Accademia di Belle Arti), 1980’de kurulmuş dünyaca ünlü bir Mimarlık ve Tasarım Okulu. Domus dergisi tarafından Avrupa’nın en iyi 100 Mimarlık ve Tasarım Okullarından biri seçilen NABA, altı lisans ve yedi yüksek lisans programı sunan İtaly a’nın en büyük özel eğitim akademisi.

Dünyanın en prestijli şirketleri ve alanının en iyi profesyonelleri ile bağlantıları, NABA’yı Mimarlık ve Tasarım alanlarında kariyer hedefleyenler için bir vaha haline getiriyor. NABA’dan mezun olanların %82’si mezun oldukları ilk sene içerisinde işe yerleşiyor. İleri teknolojiye sahip stüdyolar ve atölyeler barındıran NABA, öğrencilerinin teoride olduğu kadar uygulamada da yükselmesine zemin hazırlıyor; 60 ülkeden 2.000 öğrenciye eğitim verirken, tasarımı global perspektifle buluşturuyor.

BİLGİ ve NABA ortaklığında sunulan program, BİLGİ’nin potansiyeli ile NABA’nın deneyimini birleştiriyor. BİLGİ Moda Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık lisans öğrencilerinden fakülte bazında gerekli başarı kriterlerini yerine getirenler, öğrenimlerinin ilk 2 ve son senesini BİLGİ’de, üçüncü senesini ise NABA’da tamamlayarak hem BİLGİ hem de NABA diploması almaya hak kazanacaklar.

BİLGİ ve NABA’nın dört yıllık ortak müfredatı çerçevesinde gerçekleşecek program, BİLGİ’li öğrencilerin moda ve mimari tasarım alanlarında dünyaya açılmaları için Türkiye’de eşi görülmemiş bir fırsat yaratıyor.

Eğitimlerinin üçüncü senesini NABA’da tamamlayacak olan öğrenciler, dilerlerse NABA’nın sektörel iş birliklerinden ve Milano’nun profesyonel ağından faydalanarak İtalya’da staj ve iş imkanlarına kavuşabilecekler.

NABA: http://www.naba.it