Sıkça Sorulan Sorular

sss

Online başvurunuzu tamamlamak için bu link üzerinden Uluslararası Öğrenciler için Başvuru Formu’nu doldurmanız ve belgelerinizi iletmeniz gerekmektedir.  

NOT: Lütfen kayıt dönemi sırasında belgelerinizin aslını Öğrenci İşleri Ofisi’ne teslim ediniz.

Farklı ülkelerin diplomaları için gerekli asgari not ortalamalarına ulaşmak için tıklayın

Bu konuyla ilgili detaylı bilgiye Yükseköğretim Kurulu’nun web sitesinden ulaşabilirsiniz. 

  1. Lise diplomasının aslı (İngilizce veya Türkçe) - (İlgili makamlarca tasdik edilmiş)
  2. Lise transkriptinin aslı (İngilizce veya Türkçe) - (İlgili makamlarca tasdik edilmiş)
  3. Pasaportun aslı (Eğer Türkiye’de yaşıyorsanız, geçerli bir vize ya da oturma izni belgesi sunmanız gerekmektedir)
  4. Öğrenim ücreti banka dekontu
  5. Eğer varsa, tasdikli İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı belgesi (TOEFL, BİLGİ-BİLET vb.)
  6. Denklik Belgesi
  7. *Tekstil ve Moda Tasarımı / Müzik / Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi programları için portfolyo/mülakat gerekmektedir.

Şartlı Kabul Mektubu üniversitenin sizi şartlı kabul ettiğini belirtir. Ön ödemenizi yaptıktan sonra, tarafınıza Resmi Kabul Mektubu gönderilir.

ÖNEMLİ NOT: Bölümlerin kotası olduğu için ön ödeme yapmanızı önemle rica ederiz. Ödeme için belirlenen son tarihi geçirmeniz durumunda, mektup geçerliliğini yitirecektir. Ödeme ancak başvuru sahibinin başvurusu reddedildiğinde iade edilir. Aksi takdirde ön ödeme iade edilmez. 

Resmi Kabul Mektubu vize başvurunuzu yapmanıza yardımcı olur. Bu mektubu aldığınızda belirlenen tarihler arasında belgelerinizin asıl nüshalarıyla kayıt yaptırmaya gelebilirsiniz. 

Ödemenizi iki şekilde yapabilirsiniz:

1.      Herhangi bir bankaya giderek Yapı Kredi Bankası USD hesabına nakit ödeme yapabilirsiniz.

2.      Aşağıda bilgileri verilen Yapı Kredi USD hesabına havale yapabilirsiniz.

 

            USD Banka Hesabı Bilgileri

·       Banka Adı: Yapı Kredi

·       Şube: Haliç Ticari

·       Hesap Adı: İstanbul Bilgi Üniversitesi

·       Hesap Numarası: 77509673

·       IBAN: TR82 0006 7010 0000 0077 5096 73

·       SWIFT Kodu: YAPITRISXXX

Uluslararası öğrencilerimiz gerekli koşulları sağladıkları takdirde başarı ve ihtiyaç burslarından yararlanabilmektedir. 

90 güne kadar Türkiye’ye giriş izni olan ülkelerin vatandaşlarının üniversitemizde öğrenci olarak kayıt yaptırabilmesi için vize başvurusu yapmasına gerek yoktur. Ancak Türkiye’ye giriş yapmalarından sonraki 30 gün içinde oturma iznine başvurmaları gerekmektedir.

Bazı ülkelerin vatandaşları için vize başvurusu gereklidir. Öğrenci olarak kayıt yaptırmak için herhangi bir vize türü kabul edilmektedir. Lütfen vize başvuru sürecinin sonuçlanmasının 4 ay kadar sürebileceğini göz önünde bulundurunuz.

Uluslararası öğrencilerin “öğrenim vizesi” ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin verdiği “Kabul Mektubu” dışında gerekli evraklarla ilgili detaylar için ülkelerindeki en yakın Türkiye Büyükelçiliği/Konsolosluğu’yla iletişime geçmeleri gerekir. Eğer Büyükelçiliğe

e-posta göndermemizi gerekli görüyorsanız, lütfen randevu tarihinizden 3-4 gün önce ofisimizle irtibata geçiniz. 

Zamanınız varsa, tekrar başvuru yapmayı deneyebilirsiniz. Yeniden başvuru yapmak için yeterli vaktiniz yoksa başvurunuzun Büyükelçilik tarafından reddedilmesi durumunda ödemenizin hepsi tarafınıza iade edilir. 

Kayıt için hazır olduğunuzda, Uluslararası Tanıtım Ofisi belgelerinizi e-posta yoluyla nereye göndermeniz ya da belgelerinizi kampüsümüzde nereye teslim etmeniz gerektiği konusunda sizi bilgilendirecektir.

 Eğer belgelerinizi e-postayla yolluyorsanız, düzgün bir şekilde taratıp gönderdiğinizden emin olun. Fotoğrafı çekilmiş belgeler kabul edilmemektedir. Gönderilen belgelerin çıktısı alınabilmelidir.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü (ve bazı durumlarda Türkiye Büyükelçiliği/Konsolosluğu) yabancı lise diplomasının Türkiye lise diplomasına denk olduğunu ibraz eden bir “Denklik Belgesi” verir.

 Bu belgeyi yabancı lise diplomanızın aslı, diplomanızın noter onaylı Türkçe çevirisi ve pasaportunuzla beraber bizzat başvuru yaparak alabilirsiniz.

Diğer ayrıntılar için Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sitesine bakabilirsiniz: https://edenklik.meb.gov.tr/

Lisans programları 4 akademik yıl sürer. Bu süreye İngilizce Hazırlık Programı dersleri dâhil değildir.

Lisansüstü programlarının süresi 3 ve 6 akademik dönem arasında değişir. Bu süreye İngilizce Hazırlık Programı dersleri dâhil değildir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin eğitim dili, Sağlık Bilimleri Fakültesi dışında İngilizcedir. 

Kayıtlı öğrencilerin İngilizce Hazırlık Programı BİLET 1 (Yerleştirme Sınavı) ve BİLET 2 (Hazırlık Muafiyet Sınavı) yazılı sınavlarına katılmaları gerekmektedir. Sınavlar çevrimiçi ya da santralistanbul Kampüsü’nde yüz yüze yapılacaktır.

Sınavlarla ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

İngilizce Hazırlık Programı ile ilgili sorularınız için burcu.karatas@bilgi.edu.tr adresine e-posta atabilirsiniz. 

Ayrıntılı bilgi için İngilizce Hazırlık Programı’nın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yükseköğretim Kurulu’nun 16 Kasım 2015 tarihli kararına göre Türk üniversiteleri yılda ancak bir kez öğrenci kabul edebilir. Bu nedenle her akademik yılın yalnızca güz döneminde öğrenci alımı yapılmaktadır. Bölüm değiştirme ve yeniden giriş başvuruları bir sonraki güz döneminde kabul edilir.

Geçiş başvuruları yılda yalnızca bir kez kabul edilmektedir ve başvuru tarihleri Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklanmaktadır.

Dikey geçiş başvurusunu yalnızca kendi üniversitelerindeki ilk yıllarını başarıyla tamamlamış öğrenciler yapabilir.

Başvuru tamamlanmadan önce, başvurusunun ya da kredi transferinin sonucu hakkında başvuru sahiplerine bilgi verilemez. Kredi transferi başvurularını ilgili Fakülte değerlendirecektir.

Başvuru sonuçları Eylül başında duyurulur.

Geçiş başvurusu yapmak için doğrudan Öğrenci İşleri Ofisi’ne başvurmanız gerekir. Sorularınız için ogrenciisleri@bilgi.edu.tr adresine yazabilirsiniz

*Uluslararası öğrencilerde yatay / dikey geçiş başvuruları kabul edilmemektedir. 

Kayıt işlemi tamamlanan uluslararası öğrencilerin Türkiye’ye geldikleri tarihten itibaren 30 gün içinde oturma izni için başvuru yapması gerekir. 

Başvuru için Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü web sitesinden online randevu alabilirsiniz. Detaylı bilgi için Uluslararası Öğrenci Danışmanlık Ofisi ile iletişime geçebilir; sorularınızı advising@bilgi.edu.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

İstanbul Bilgi Üniversitesi civarında farklı olanaklar sunan pek çok özel yurt bulunmaktadır. Yurtlar hakkında merak ettikleriniz için yurtlar@bilgi.edu.tr ile iletişime geçebilir ve uygun bir yurt bulmak için yardım alabilirsiniz. Yurtlar ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.

İstanbul’a geldikten sonra yapılması gerekenler hakkında detaylar için tıklayın

Uluslararası öğrencilerin kampüste ve kampüs dışında çalışma hakları bulunmamaktadır.

Öğrenci kulüpleriyle ilgili detaylı bilgiye bu sayfadan erişebilirsiniz. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin santralistanbul, Dolapdere ve Kuştepe olmak üzere İstanbul’un Avrupa yakasında kent merkezinde yer alan üç kampüsü bulunmaktadır. Kampüslerimizle ilgili detaylı bilgi için tıklayın.