Mezunlarımızın Deneyimleri

Barış Yüceses – MBA, 2015 

Teknoloji şirketinde orta düzey yöneticiydim. Gelecekte nasıl bir işte çalışacağımı, şirketi ve işi nasıl yöneteceğimi düşünürken İstanbul Bilgi Üniversitesi MBA'de okumaya karar verdim. Deneyimli hocalarla bir işletmede olan tüm konuları çalıştım. Bu keyifli öğrencilik iş hayatımın ortasında beni yeni mezun lisans öğrencisi enerjisine getirdi. Okuldan sonra girişimcilik yaptım, startup kurdum. Bir şirketin finansından pazarlamasına tüm fonksiyonlarını anlayabilir hale geldim. Son zamanlarda da teknoloji şirketinde üst düzey yöneticilik yapıyorum. Mezuniyetim üzerinden 10 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen hala kampüsü ve hocalarımı da ziyaret ediyorum. Okulumu çok seviyorum

BİLGİ’nin uluslararası anlaşmaları sayesinde hazırlığı Amerika’da bitirdim ve okulun uluslararası ofisi dahil pek çok bölümünde çalıştım. Akabinde, BİLGİ Hukuk Fakültesi temsilcisi oldum ve Öğrenci Konseyi’nde Genel Sekreterlik yaptım. Aynı zamanda da BİLGİ’nin sosyal sorumluluk kulüplerinden biri olan BİLUM’u fakülteden arkadaşlarımla kurduk. BİLGİ sayesinde stajlarımı Legal500’de yer alan ofislerde tamamladım ve sonrasında BİLGİ’de tanıştığım okul arkadaşlarımla beraber avukatlık ortaklığımızı kurduk. BİLGİ, hayatımı baştan sonra değiştirdiği gibi BİLGİ sayesinde kendimi de tanıma fırsatı elde ettim ve kendimi de geliştirdim. Sadece bir avukat olarak değil, eşit hakları savunan bir aktivist ve iyi bir hukukçu olarak mezun olmanın gururunu hala taşımaktayım. 

 

Tugan Nacaroğlu – Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, 2004

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aldığım kaliteli eğitim ve halen devam eden güzel arkadaşlıklarım bana üniversite sonrası hayatımda her zaman faydalı oldu. En iyi öğretmenler tarafından aldığımız eğitimin önemini gün geçtikçe daha iyi anladım ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim gördüğüm için çok mutluyum. İleride çocuklarımın da İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim almasını isterim.

 

Duygu Zeynep Yenice Aydın – İşletme Fakültesi, 2014

BİLGİ’de genç olmak, değişen dünya dinamikleriyle, gençlik bakış açısını dengede tutan, bilgi akışında özgür ve farklı görüşleri el ele buluşturan özgün bir kampüs deneyimi sunar. BİLGİ’de çeşitlilik; eğitim sisteminin yegane DNA'sı olarak karşımıza çıkar. BİLGİ, öğrencilerine bu prensiple bakış açısı kazandırır. Öğrencilerin kampüs hayatında etkin olmasını savunan ders içerikleri geliştirir. Sosyal yaşamın getirilerini akademik deneyimlerle zenginleştirir ve size öğrenirken de eğlenmeyi unutmamanız gerektiğini hatırlatır.

2014 mezunu, İşletme öğrencisi olarak sizinle geçmiş bir anımdan da bahsederek düşüncemi desteklemek isterim. Teorik içerikli Business derslerinin yanı sıra satış odaklı ve sürdürülebilir işletmecilik anlayışıyla okulumuzda birincilik elde ettiğimiz projemizin en etkin gerekçesi gerçek bir takım ruhunun yaratılması ve çeşitli karakterdeki bünyelerin tek çatı altında buluşmasıydı. Eğitim esas olduğunda, eğitimci ve öğrenci arasındaki fikir alış verişinde özgür olabilmek başarının tam anahtarıdır diyebilirim. Düşüncede hür, sistemin bir parçası olarak hissedebildiğim okulum: Sevgili BİLGİ, iyi ki sen ve iyi ki genç olmak!

 

Cem Funda – İletişim Fakültesi, 2014

santralistanbul Kampüsü'ne ilk adım attığımda hissettiğim o heyecan, 4 yıl boyunca hiç solmadı. Betül Mardin gibi sektörün önde gelen isimlerinden biriyle birlikte olmak, sadece akademik bilgi birikimimle değil, aynı zamanda sektördeki pratik deneyimle donanmış bir mezun olarak yolculuğuma başlamamı sağladı. Gerçekten İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni tercih ettiğim için çok mutluyum.

 

Alican Kiraz – Meslek Yüksekokulu, 2019

Üniversitemin Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programını tam burslu olarak başlayıp bitirdim. Hem derslerimden öğrendiklerim hem de üniversitemin destekleriyle kariyerimi hızlıca şekillendirdim. İlk günden son güne kadar öğretim üyeleri desteğini hiç esirgemedi. İstanbul Bilgi Üniversiteli mezunu olduğum için onur duyuyorum.

 

Orkun Öner – MBA, 2021

Öncesinde sahip olduğum teknik bilgi üzerine gerçekleştirdiğim MBA lisansüstü eğitimim bana daha bütünsel ve tamamlayıcı bir mühendislik öngörüsü kazandırdı. Programı gerçekleştiren hocalarımın vizyonu, bilgi birikimleri ve eğitimi gerçekleştirme ve uygulama biçimleri muazzamdı. Kariyerimi biçimlendirmemde ve yeni hedeflere yönelme konusunda kazanımlarım paha biçilmez.

 

Hüseyin Gebecik – MBA, 2023

BİLGİ’yle tanışmam lise son sınıfı buluyor. santralistanbul kampüsünü ilk gördüğümde; burada okuyacağım demiştim. Nitekim, lisans ve yüksek lisansım dahil 7 senem BİLGİ çatısı altında geçti. Lisansta aldığım biyosüreç mühendisliği dersi, kariyerimi de şekillendirdi. İlaç sektöründe 2 buçuk yıl biyosüreç mühendisi olarak çalıştım. Daha sonrasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde MBA sürecimi tamamladım. Alanında uzman hocalarımla ufuk açan bir süreçti benim için. MBA bittikten sonra şirketimde proje uzmanlığına terfi ettim. Vizyonumu geliştiren ve mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum BİLGİ aileme sevgilerimi iletiyorum.

 

Tuğçe Danacıoğlu – İşletme Fakültesi, 2020

Ekonomi lisans eğitimimin 3. yılında aldığım Sanat ve Kültür Ekonomisi dersimde; sanat ve sanatçılar ile doğrudan temasta olmak benim için oldukça geliştirici bir deneyimdi.

Türkiye’de yalnızca İstanbul Bilgi Üniversitesi eğitim programında bulunan Sanat Ekonomisi eğitimini almış bir ekonomist olarak sanat dünyasına sponsorluklarıyla gündeme gelen bir firma bünyesinde çalışıyor olmak  benim için bir ayrıcalık.

“Okul için değil, yaşam için öğrenmeli” mottosu ile eğitim veren İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin mezunu olmaktan gurur duyuyorum.

 

Fidan Çapar – Meslek Yüksekokulu, 2022

Okulda aldığım eğitimle hayatımda birçok şey değişti. Grafik tasarım Programı’nda okudum. Derste aldığım eğitim ile bugün bir ajansta aynı şekilde yapıyorum, yani okul diye sadece klasik derslerden ibaret olmayıp bizleri iş hayatına hazırladılar. Bu da benim şu andaki iş hayatımı kolaylaştırdı.

 

Üniversitede ders aldığım hocalarımın sektörden gelmeleri, kariyerimde kritik bir etkiye sahip oldu. Onların zengin deneyimleri sayesinde, sektörde karşılaşabileceğimiz zorlukları önceden görebildik. Bu avantaj, akademik bilgi ile gerçek dünya deneyimi arasında bir köprü oluşturdu ve geleceğime yön verme konusunda bana büyük bir şans sundu. Beni yönlendiren tüm hocalarıma gönülden teşekkür ederim."


Dr. Murat Gezgin – MBA, 2002

Lisans derecemde aldığım mühendislik eğitimim üzerine, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ndeki MBA Programı ve değerli hocalarımın geniş ufkundan edindiğim bilgi ve tecrübeler ile özel sektörde üst düzey yönetici olabilme ve şu anda da kendi danışmanlık şirketimde kurucu ortak olma fırsatını yakaladım. Eğitim sırasında akademik çalışmalara ilaveten aynı zamanda sektörel tecrübelerin de öğrenciler ile paylaşılması çok değerli. Üniversiteme ve hocalarıma katkılarından ötürü çok teşekkür ederim.

 

Onur Kaplan – Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programı, 2017

 İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programı’ndan 2017 yılında mezun oldum. Alanında uzman öğretim üyelerinden almış olduğum eğitim sayesinde lisans eğitiminde edindiğim bilgileri daha özellikli hale getirme ve idare, imar ve insan hakları hukuku gibi alanlara dair bilgi birikimimi artırma imkânı buldum. Bu olanağın sağlanmasında İstanbul Bilgi Üniversitesinin lisansüstü eğitim programında farklı alanlarda uygulamaya yönelik derslerin bulunması, öğrencinin ilgisine yönelik olarak bünyesindeki diğer lisansüstü programlardan ders seçimine izin verilmesi gibi hususlar da önemli rol oynamıştır. Ayrıca ders programı çerçevesinde açılan derslerde kullanılan ders materyalinin oldukça kapsamlı olması ve eğitimin interaktif biçimde ilerlemesi, konuları özümsememi ve güncel sorunlar hakkında bilgi sahibi olmamı sağladı. Türkiye’nin önemli hukuk fakültelerinden birine sahip olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde hukuk lisansüstü eğitimini tamamlamış olmam ve bu alanda tez çalışmamı yayınlamam, sonraki süreçte akademik hayatımda da çeşitli fırsatların oluşmasına zemin hazırladı. Lisansüstü eğitimim sürecinde edindiğim kazanımlar, doktora aşaması sonrasında dahi farklı disiplinler arasında karşılaştırma yapabilmeme ve güncel konuları hukuki bir bakış açısıyla irdeleyebilmeme katkıda bulundu.

 

Çığla Çay Doma – Uygulamalı Bilimler Fakültesi, 2022

Havacılık Yönetimi bölüm birincisi olarak 2022 yılında BİLGİ’den mezun oldum. Başta Devrim Gün hocam olmakla birlikte, sektörde yer almış gerek Hava Trafik Kontrolörü, gerek Loadmaster’ı olsun birçok deneyimli hocalarım oldu ve gerçekten havacılık adına çok detaylı ve donanımlı bir eğitim aldık. Son sınıfta Cumhurbaşkanlığı Staj Programı sayesinde 1 ay Hava Trafik Kulesi’nde staj yapma imkanı buldum ve bu da bana fazlasıyla tecrübe kattı. Şu anda THY'de Kabin Memurluğu yapıyorum ve birlikte uçuş gerçekleştirdiğim pilot, teknisyen arkadaşlarımla sohbetlerimizde geçen teknik konulardaki yorumlarım onları şaşırtıyor, ben de gururla BİLGİ’de güzel bir eğitim aldığımı dile getiriyorum. Pandemi dolayısıyla Erasmus programlarına bölümümün uzamaması adına katılamadım fakat okulumuza gelen değişim öğrencilerinden çok fazla arkadaşlarım oldu ve şimdi onları kendi ülkelerinde ziyarete gidebiliyorum. BİLGİ bana sosyal alanda harika arkadaşlıklar kazandırdı, akademik alanda ise sektöre atılmadan bile çoktan çalışmaya hazır hale getirdi ki zaten henüz mezun olmadan bir yer hizmetleri şirketinde yolcu hizmetleri departmanında iş sahibi olmuştum. Arkadaşlarımın hemen hemen hepsi havacılık alanında iş sahibiler, onlarla da alanda ve ofiste karşılaştıkça çok mutlu oluyorum.

  

Ulaş Durgut – MBA, 2019

BİLGİ MBA programı, endüstriye girmiş bir hekim olarak stratejik düşünebilme ve iş dünyasının dinamiklerini anlayabilmek açısından vizyonumu açtı. Özellikle İş Yönetimi ve Finans derslerinden edindiğim temeller üzerine koyup oldukça kolay bir şekilde ilerleyebilmeme zemin oluşturdu. Aynı zamanda Pazarlama İletişimi ve Marka Okulu dersleri, hem birey olarak hem de iş ortamında doğru iletişim ve stratejik düşünebilme alanında beni oldukça geliştirdi. Öğrenme hevesi yüksek olan herkesi daha fazlasını öğrenmeye teşvik eden bir program ve en güzeli de okul sonrasında da iletişimi ve öğrenmeyi sürdürebilmeye olanak sağlıyor.

 

Talha Murat Atar – Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 2022

Daha önce 2022 yılında Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı’ndan mezun oldum. Üniversitemizin bürokratik anlaşmaları sayesinde Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stajımı tamamlayıp mesleki becerilerimi geliştirdim. Aynı zamanda Görevli Öğrenci programının Tanıtım Biriminde çalışmak, iletişim becerilerimi geliştirmeme olanak sağladı. Bölüm hocamın sektördeki referanslarıyla birlikte aynı hastanede çalışma fırsatı yakaladım. Ve tekrar okumaya karar verdiğimde tek adres tabii ki yine İstanbul Bilgi Üniversitesi’ydi.

 

Berke Altınok- İşletme Fakültesi, 2021

İşletme Bölümü’nde almış olduğum finans, muhasebe ve denetim dersleri iş hayatımda karşılaşmış olduğum terimlere ve konulara yabancı kalmamamı, tam aksine daha hızlı kavrayıp kendimi geliştirmeme yardımcı oldu. Derslerimin interaktif-sosyal bir şekilde gerçekleşmesi ise network oluşturma ve bir konuya farklı açılardan bakarak çözüm üretebilme becerilerimi olumlu yönde etkiledi. Bu tecrübelerin beceriye dönüşmesi ise kariyer hayatında diğer insanların önünde yer almamı sağladı.

 

Baran Ayna – İşletme Fakültesi, 2023

Üniversitemizin sağladığı yurtdışı imkanlarıyla birlikte 2021 yılında Erasmus World Programı kapsamında Gürcistan'ın Tiflis şehrinde Erasmus programına katıldım. Üniversitemizde İşletme Bölümü’nde sunulan çeşitli seçmeli derslerin yanı sıra muhasebe ve denetim alanında sektörde tecrübeli hocalardan ders alma fırsatı buldum. Bu deneyim, kariyerime başlamadan önce bir adım öne geçmemi sağladı ve iş dünyasındaki pratik bilgilerle akademik eğitimi birleştirerek beni daha da donanımlı bir profesyonel haline getirdi.

 

Alp Ersönmez - Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, 2003

Ben BİLGİ’de çok şey öğrendim. Bir sürü genç müzisyenin birbirini bulup, çalıp, işi iyi bilen insanlara sorup kendini geliştirdiği, yetiştirdiği bir ortam sundu bize BİLGİ. Gecenin bir yarısında hocamı arayıp, danışabiliyordum. Birbirimizi bulmuş olduk. O günlerde temeli atılan pek çok grup hala devam ediyor. Ara ara beraber çalıyoruz. Türkiye’de müzik piyasasındaki icra kalitesinin artmasında BİLGİ’nin büyük katkısı olmuştur.

 

Tuba Bayraktar- MBA, 2019

BİLGİ’li bir MBA mezunu olmanın bana katkısı profesyonel gelişimim ve entelektüel donanımım açısından önemli bir itici güç olmuştur. Dünya ve endüstriyel gelişmelerle iyi uyumlanmış bir program, seçkin akademik kadro, geniş sosyal ve kültürel ek olanakların yanı sıra; program boyunca düzenlenen iş dünyasının önde gelen liderleri ile buluşmaların yarattığı farkı deneyimlemek son derece keyifli ve kıymetlidir. Kariyer ve kişisel gelişim yolculuğumda kendime yaptığım en etkili yatırımlardan biri olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. 

  

Büşra Öztürk – Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, 2015Üniversite tercih zamanlarımda santralistanbul Kampüsü’nü gezme şansım olmuştu. Açıkçası, okulun kampüsü beni büyülemişti ve ‘’BİLGİ’li Olmak Ayrıcalıktır’’ sloganı da dikkatimi çok çekmişti. Uluslararası İlişkiler bölümünde edindiğim genel kültürü, tarih birikimini ve vizyonu teknik bir dalda asla elde edemezdim. Bölümümün bana kazandırdığı en büyük şey farkındalık ve bilinçtir. Bu bölümden sonra edindiğim teorik ve pratik bilgiler hayatımın her alanında farkında olmadan kullandığım bilgiler oldu. Üniversitenin yaz tatillerinde pazarlama departmanlarında stajyer olarak çalışarak aslında ne istediğimi görmüş oldum. Bu yüzden lisansımı tamamladıktan hemen sonra pazarlama iletişimi yüksek lisansı yaptım.

 

Tolga Üstünova – MBA, 2015

Eğitim hayatım bir sayısal öğrencisi olarak geçti. Dolayısıyla meslek hayatım da sayısal bilimler çatısı altında başladı. Fakat sosyal bilimlerin yalnızca çalışma değil yaşam ve doğru iletişim için de bir gereklilik olduğu kanısındayım bu sebeple BİLGİ’nin kuruluşundaki Sosyal Bilimler Üniversitesi mottosu beni çok etkilemişti. Bu motto yıllar içerisinde biraz farklılaşsa da günün birinde MBA yapma kararı alınca da direkt tercihim BİLGİ oldu. 

BİLGİ zihinsel sınırları ortadan kaldıran, birey olmayı ve özgürlüğü anlamanın kapılarını aralayan bir okul. Bu sebeple öğrencilerine cesaret ve girişim ruhu aşıladığını söylemek yanlış olmaz. Bu ruh, işinin ehli akademisyenler ile daha da somut bir yapıya bürünüyor. BİLGİ çatısı altında siz eğer doğru adımları atarsanız, kesinlikle geri dönüşünü alırsınız.

 

Eylül Tunç – MBA, 2014

Ekonomi ve Finans Bölümü mezunuyum. Bu bölümü tercih etme nedenim, o zamanlar İşletme ve Ekonomi bölümleri arasında kalmıştım ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde iki bölümü de kapsayan Ekonomi – Finans bölümünün olduğunu öğrendim. Bu, bölüm konusunda seçim yapmamı kolaylaştıran çok büyük bir etken oldu. BİLGİ’yi seçmemdeki neden ise eğitim dilinin İngilizce olması, sosyal bilimler alanındaki saygınlığı ve eğitim kadrosunun çok iyi olmasıydı. Daha sonrasında yüksek lisans için tercihim de BİLGİ oldu. BİLGİ MBA Yüksek Lisans Programı’nı bitirdim.

BİLGİ’de aldığım eğitim, akademinin dışında genel kültür anlamında da çok faydalı oldu. Eğitim süresinde yapılan case study’ler farklı sektörleri araştırmamı farklı yayınları okumamı sağladı. Bunun faydasını iş hayatına girince fark ediyorsunuz. Aynı eğitimi almış kişilere göre kendinizi farklılaştırmış oluyorsunuz ve bu da kariyer anlamında başarıya götürüyor sizi.

 

Bilge Kutluğ – Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Programı, 2017

Benim BİLGİ’de okumak hayalimdi çünkü İletişim Fakültesi en iyi okullardan birisiydi. Ben başka hiçbir okula başvurmadım yüksek lisansta, BİLGİ’ye başvurdum ve de oldu. Okulun kaliteli olması, hocaların backgroundları bana uygundu ve sağladığı imkanlar da güzeldi. Beni hayal kırıklığına uğratmadı ve iyi ki de BİLGİ’ye gelmişim dedim.

 

İlayda Oymak – İletişim Fakültesi, 2018

BİLGİ’de alana yönelik kendinizi geliştirebileceğiniz çok güzel platformlar var. Mesela benim okula ilk girdiğim sene stüdyo kuruldu ve burası tam bir televizyon kanalı prensibi ile işliyor. Burada çekilen programlar okulun Youtube kanalında yayınlanıyor. Programların yapımından kamerasına, kameradan kurguya, sunuculuğa kadar hepsini öğrenciler yapıyor. Okulun radyosu, gazetesi de keza. Ben son senemde stüdyoda yer almıştım. ’10 dakika’ programının sunuculuğunu yaptım, ’Boğaz Hattı’’ programının ise yapımından sunuculuğuna kadar her şeyiyle ben ve arkadaşım ilgileniyorduk. Bu deneyimler tabii ki kariyerim açısından çok faydalı oldu ve olacak. TV8’de staja girmeden bunları gösterdiğimde bir sıfır önde başlamış oldum.

 

Merve Mamacı - Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, 2004

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde geçirdiğim yıllar çok ama çok güzeldi ve bütün anılarım mutluluk verici. Bir öğrencinin sahip olmak isteyebileceği her türlü imkanı, ihtiyacı olan her türlü desteği üniversitemiz bize sundu. Sosyal yaşam, fikirleri ifade etme, farklılıklara tolerans, akademik anlamda kalite, eğlence… İstanbul Bilgi Üniversite’sinde lisans eğitimi bitince çoğu psikoloji öğrencisi gibi Klinik Psikoloji’ye yönelmek istedim.

BİLGİ’den mezun olduğum için çok mutluyum ve gurur duyuyorum. BİLGİ’den mezun olduğumu insanlarla paylaştığımda hep olumlu tepkiler aldım. İş görüşmelerinde ve akademik yaşamda da olumlu geri bildirimler aldım.

 

Hazal Söyleyen Kara - Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, 2016

Lise ile yapılan üniversite tanıtım gezisinde BİLGİ’nin kampüsü, eğitime olan yaklaşımı ve misafirperverliği beni çok etkilemişti. Daha sonraki süreçte LYS sonuçları açıklandıktan sonra annemle birlikte son bir üniversite turu yapmaya karar verdik. Aklımda ilk sırada BİLGİ vardı çünkü Psikoloji Bölümü’ndeki kadrosunu, verdiği dersleri, kampüs olanaklarını detaylıca incelemiştim. Bunu kesinlikle mezun olduğum okulu övmek için yapmıyorum ama okulumun iş başvurularımda inanılmaz bir etkisi oldu. İnanın BİLGİ’yi tercih ederken mezun olunan üniversitenin bu kadar önemli olacağını düşünmemiştim. “BİLGİ mezunuysa kötü olamaz, iyi bir üniversiteden mezun, mutlaka görüşmeye alalım” gibi geri dönüşler olduğu zaman kocaman bir “iyi ki” dedim BİLGİ’li olduğum için.

 

Elif Nur Aydın – Hukuk Fakültesi, 2013

İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni seçmemdeki en büyük etken, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri içerisinde eğitim alanında ilk sıralarda yer almasıdır. Üniversite sınavında başka vakıf üniversitelerinden tam burs alma imkânım olmasına rağmen İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okumayı tercih ettim. Zira Hukuk Fakültesi’nin eğitim kadrosu da göz dolduruyordu. Çünkü üniversiteye başladığımda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 12 yıllık bir geçmişi mevcuttu ve çevremde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin farklı alanlarından mezun, çeşitli alanlarda çalışan büyüklerim vardı. Hepsinin ortak noktası; İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde alınan lisans eğitimi ile bu eğitimin üzerine koyduklarıyla iş hayatında güzel noktalara gelmeleriydi. Ben de iyi bir avukat olmanın yolunun öncelikle iyi bir eğitimden geçtiğine inanarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimimi aldım.

 

Mina Zeynep Uslu - Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, 2010

İlkokuldan başlayıp lise sona kadar aynı okulda okumuş bir insan olarak okul benim için ev demek. santralistanbul Kampüsü’ne her gittiğimde kendimi hala evime girmiş hissediyorum. Mezun olduğu bölüme aşık bir insanım, BİLGİ’de Karşılaştırmalı Edebiyat okumak Murat Belge’nin, Jale Parla’nın, Bülent Somay’ın dersini almak öyle bir genel kültür, öyle bir vizyon kazandırıyor ki size kelimelerle ifade edemem. BİLGİ’li olmaktan gurur duyuyorum.

 

Çağla Demirbaş – İletişim Fakültesi, 2022

"Medya ve İletişim Sistemleri" ve "Sinema ve Televizyon" bölümlerinde yaptığım çift anadal, bana geniş bir bilgi ve yetkinlik yelpazesi kazandırırken günümüz yaratıcı sektörünün talepkar koşullarına hazırladı. Budapeşte ve Seoul'de katıldığım öğrenci değişim programları sayesinde uluslararası endüstri uygulamaları hakkında fikir sahibi olma fırsatı buldum. Yine üniversite yıllarımdan aldığım ilhamla organize etmeye başladığım gönüllü kısa film gösterimleri daha öğrenciyken bile bana değerli bir network kazandırdı. Profesyonel yolculuğumda 5. yılımı doldurduğum bugünlerde film projem ile Ahbap, Coca-Cola Türkiye ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği tarafından desteklenen Kız Kardeşim Projesi kapsamında ödüle layık görüldüm.

  

Nebahat Seda Öztürk – Sosyal Projeler ve Sivil Toplum Kuruluşları Yönetimi Yüksek Lisans Programı, 2019 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Projeler ve Sivil Toplum Kuruluşları Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nda geçirdiğim verimli ve dönüştürücü deneyim için minnettar olduğumu belirtmek isterim. 2019 yılında mezun olduğum bu programda birbirinden değerli ve özverili hocalar sayesinde hem mesleki hem de akademik olarak kendimi beslediğimi gördüm. Hocalarımız, derslerde araştırmaya, tartışmaya ve güncel gelişmelere yakından ilgi göstermeye teşvik edici bir yaklaşım sergilediler. Programa başladığım zaman araştırmak istediğim tez konum için hocalarımdan oldukça destek aldım ve kütüphane kaynakları da fazlasıyla yeterliydi.

Sivil toplum kuruluşlarında profesyonel kariyerime devam ederken bir yandan da program sürecinde edindiğim araştırma ve kendini güncel tutma hevesim hiç değişmedi. Hayatımda kendim için iyi ki dediğim şeylerden biri BİLGİ’de yüksek lisans yapmak oldu. Edindiğim güzel dostluklar da bu süreci unutulmaz kıldı. Mevcut ve gelecekteki öğrencilere tavsiyem, buradaki zamanınızda gelişim için her fırsatı kucaklayın.