güncelleme: yayınlama:

BİLGİ PDM Seminerleri – Sınır Koymak ve Disiplin

BİLGİ PDM Seminerleri – Sınır Koymak ve Disiplin

Tarih: 2 Haziran 2022, Perşembe 

Saat: 21.00 

Çevrimiçi 

 

Seminer, BİLGİ Psikolojik Danışmanlık Merkezi tarafından düzenlenmektedir.

 

Program: 

  • Disiplin kavramından anladığımız nedir?
  • Amacı ve işlevselliği nedir?
  • Çocuk yetiştirirken sınır ve disipline neden ihtiyaç vardır?
  • Ceza ve ödül olmalı mı, olmamalı mı?
  • Disiplin anlayışında doğru bilinen yanlışlar nelerdir?
  • Ebeveynler sınır koyarken nelere dikkat etmeli?

 

Moderatör: Kln. Psk. Ezgi Kılıç 

 

Konuşmacılar: 

 

  • Kln. Psk. Ezgi Emiroğlu

 

2016 yılında Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden onur derecesiyle mezun oldu. 2019 yılında BİLGİ Çocuk-Ergen Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programını bitirdi. Bitirme tezinde “Depresyondaki Ergenlerin Okul ve Arkadaşlık Algıları”nı inceledi.

 

Lisans eğitimi boyunca Ekip Norma Razon Genç Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Kadın Psikoz Servisi, Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Anatolia Kliniklerinde ve Neşe Erberk Anaokulu’nda staj yaptı. 2013 yılında Tohum Otizm Vakfı tarafından yürütülen "Anne-Babalara Yönelik EÖğrenme Portalı İle Otizmli Çocukların Okul Öncesi Eğitime Katılımlarının Artırılması" adlı projede gönüllü olarak çalıştı.  Lisans eğitimi boyunca Ekip Norma Razon Genç Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Kadın Psikoz Servisi, Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Anatolia Kliniklerinde ve Neşe Erberk Anaokulu’nda staj yaptı. 2013 -2015 yıllarında "Oyun Benim İlacım" projesi kapsamında, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı bünyesinde Şişli Etfal Hastanesi'nin onkoloji departmanında, süpervizyon eşliğinde, gönüllü çalışmalar yaptı. 2015 yılında tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi İlişki Araştırma Laboratuvarının yürüttüğü "Evliliğin İlk Yıllarında Evlilik İlişkisini Etkileyen Faktörler" projesinde yeni evli çiftlerin etkileşimlerinin çift kodlama sistemine göre kodlanma sürecinde görev aldı.  2016 yılında Çocuk Aile Gelişim ve Eğitim Derneği bünyesinde gerçekleştirilen "Gelişim Tarama" projesinde değerlendirmeci olarak görev aldı. 2016 yılında Türk Psikologlar Derneği’nde Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği (WÇZÖ-IV) eğitimini tamamladı. 2020 yılında DIR® Floortime™ 201 kursunu tamamlayarak, uygulayıcı sertifikasına sahip oldu. 2016-2018 yıllarında PSI Çocuk ve Aile Merkezi’nde asistan psikolog olarak çalışıp, özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarla ev ortamında özel eğitim terapisi uyguladı. 2018 yılında PSİ ekibine dâhil oldu. Çocuk, ergen ve aileleriyle hem değerlendirme (bilişsel ve projektif) hem bireysel terapi alanlarında çalışmalarına devam etmektedir. Çocuk ve ergenlerin duygusal ve ilişkisel alanlardaki güçlükleri ile psikodinamik bakış açısı üzerinden çalışmakta ve Deneyimsel Oyun Terapisinden (Experiential Play Therapy) yararlanmaktadır. Duygusal terapi çalışmalarının yanı sıra öğrenme bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, otizm spektrumuna bağlı güçlükler, dil gelişimindeki zorluklar ve gelişimsel sorunlar yaşayan çocuklara eğitimsel terapi ile destek vermektedir.

 

  • Kln. Psk. Oya Azakoğlu

 

2006 yılında Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan UCLA Berkeley’de Proje Yönetimi sertifika programını tamamlamıştır. İş hayatına başladıktan sonra uluslararası firmalarda denetim ve yönetim pozisyonlarında çalışmıştır. Sonrasında psikoloji alanına geçerek önce Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü tamamlayarak psikolog olmuş, takip eden senelerde de BİLGİ  Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nı tamamlamıştır. Program içerisindeki alt dalı olan Çift ve Aile Terapisi diplomasını da alarak Klinik Psikolog ve Çift ve Aile terapisti olarak çalışmaya başlamıştır. 

 

2017 yılından itibaren Dr. Yankı Yazgan ile beraber Güzel Günler Klinik bünyesinde yetişkin, çift ve ailelerle çalışmalarına devam ederken okul ve aile odaklı projelerde de yürütücü olarak yer almıştır. Oluşumunun ilk başından beri parçası olduğu “Paylaş Büyüsün” projesinde hala katkı sağlayıcı olarak yer almaktadır. Ailelere yönelik düzenlenen seminerler ve çalışma gruplarında yürütücü olarak yer almaktadır. Aynı zamanda şirketler için düzenlenen eğitimlerde katkı sağlayıcı olarak yer almaktadır. 

Duygu Odaklı Çift Terapisi eğitimi ile beraber çalışmalarına eklediği duygu odaklı yaklaşımları çift, aile ve yetişkinlerle beraber uygulamaktadır. Aynı zamanda Duygu Odaklı Çift Terapisi Derneği üyesidir. Çalışmalarında sistemik terapi ve Somatik Deneyimleme ve EMDR uygulamalarına da yer vermektedir. Çift, yetişkin ve aileler ile beraber İngilizce terapi de yapmaktadır. 

 

Seminere  kayıt olmak için tıklayınız.