Dünya Ticaret Örgütü Bölgesel Dış Ticaret Politikası Eğitim Programı Açık Oturumu

güncelleme: yayınlama:

“Dünya Ticaretinde Hizmetlerin Regülasyonu: Telekomünikasyon ve Bankacılık Sektörlerinin Deneyimleri”

Tarih: 6 Haziran 2013
Saat:  14.00 – 17.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi Seminer Odası

Konuşmacılar:
Hamid Mamdouh (Hizmetler Ticareti Genel Müdürü, DTÖ)
Ayşe Figen Safalı (Hizmetler Daire Başkanı, Anlaşmalar Genel Müdürlüğü, T.C. Ekonomi Bakanlığı)
Hakan Ateş (DenizBank Genel Müdürü)
Melis Coşan Baban (Genel Müdür Yardımcısı, Baş Hukuk Müşaviri, TEB-BNP Paribas)
Kadir Boysan (Strateji Genel Müdür Yardımcısı, Avea)
Moderatör :  Yrd. Doç. Dr. Pınar Artıran (İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Dünya Ticaret Örgütü Eğitim ve Teknik İşbirliği Enstitüsü ve TC Ekonomi Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenledikleri Eğitim Programı, Türkiye’nin de yer aldığı Orta ve Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kafkaslar bölgesinde*  yer alan ülkelerin dış ticaret bürokratlarının Dünya Ticaret Örgütü’ne dair bilgilerini geliştirmeyi, DTÖ belgelerine erişimini ve bunlardan yararlanmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Aynı zamanda DTÖ uzmanlarının bölge akademisyenleri ile iletişim ağı kurmalarına yardımcı olmayı da hedefleyen İstanbul Bilgi Üniversitesi, DTÖ ve TC Ekonomi Bakanlığı işbirliğinde 2010 yılından beri düzenlenmekte olan Bölgesel Ticaret Politikası Eğitim Programı ile yaklaşık 70 devlet görevlisine eğitim verildi. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Hukuk Fakültesi, Dünya Ticaret Örgütü’nün en önemli hedeflerinden olan ülkelerin ticari kapasitelerini arttırma çalışmaları kapsamında teknik yardım ve eğitim sunmak üzere dünya genelinde işbirliği yaptığı 7 akademik kurumdan biri olup DTÖ sadece DTÖ konularında akademik ve teknik uzmanlığa sahip üniversitelerle bu tarz ortaklık kurmaktadır.

Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, Cenevre’de DTÖ tarafından düzenlenen üç aylık ileri dış ticaret eğitim programına kayıt hakkı kazanacaklar.

Eğitim Programı'nda ayrıca, Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgede ve uluslararası ticaret konjonktüründe artan önemi ve Rusya’nın Dünya Ticaret Örgütü’ne üyeliği ve hizmetler sektöründe ticaretin serbestleştirilmesi konularını kapsayacak iki yuvarlak masa toplantısı düzenlenmektedir.

* Afganistan, Azerbaycan, Arnavutluk, Belarus, Bosna-Hersek, Ermenistan, Gürcistan, Hırvatistan, İran İslam Cumhuriyeti, İsrail, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Sırbistan, Tacikistan, Türkiye ve Ukrayna