Seminer: "TÜBİTAK Projelerinin Başvuru ve Yürütme Süreçleri Hakkında Deneyim Paylaşımı"
Tarih: 4 Mart 2014 , Salı
Saat:14.00-16.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi-Seminer Salonu
Konuşmacılar:
Prof. Dr. Ata Akın (İstanbul Bilgi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili)
Doç. Dr. Selcen Öztürkcan (İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Üyesi)
Yrd. Doç. Dr. Çimen Günay Erkol (Özyeğin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi)
Bu seminer, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğü Proje Ofisi tarafından düzenlenmektedir.
Konuşmacı Özgeçmişleri:
Prof. Dr. Ata Akın
Prof. Dr. Ata Akın lisans diplomasını 1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden, yüksek lisans diplomasını 1995’te aynı üniversitenin Biyomedikal Programı’ndan almıştır. Doktora derecesini Biyomedikal Mühendisliği dalında Drexel University-School of Biomedical Engineering’de alarak 2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başlamış ve 2008 yılında Doçent unvanını almaya hak kazanmıştır. 2013 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nde çalışmaya başlamış olup, 2014 yılında Prof. Dr. ünvanı almış ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili olarak göreve devam etmektedir.
Araştırma alanları nöro görüntüleme ve sistem biyolojisidir. Nörogörüntüleme alanında yakın kızılaltı dalga boyunda çalışan biyomedikal optik sistemler geliştirerek beyin ve kas metabolizmasına ait hastalıkların ve meme kanserinin erken tanısına yönelen Akın, sistem biyolojisi üzerine yaptığı araştırmalar ile insan biyolojisi ve biyokimyasının matematiksel yöntemlerle modellenmesi sayesinde nörobiyoloji, metabolizmal hastalıklar, kanser biyolojisi ve sporcu performansı fizyolojisini daha iyi anlayacak yaklaşımlar geliştirmektedir. ONR, DARPA, NIH gibi kuruluşlardan araştırma projelerine destekler alan Ata Akın’ın araştırmaları TÜBİTAK, Avrupa Topluluğu ve TEYDEB tarafından desteklenmektedir.
Doç. Dr. Selcen Öztürkcan:
Doç. Dr. Selcen Öztürkcan lisans diplomasını 1999 yılında ODTÜ-Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden, yüksek lisans diplomasını 2001 yılında Bilkent Üniversitesi MBA Progamı’ndan almıştır. 2002-2003 yılları arasında University of South Florida’da, daha sonra ise 2003-2007 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde doktora çalışmalarına devam etmiş ve 2007 yılında doktora derecesini almıştır ve halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Goldman Sachs’s 10 000 Women, Mazda, Vestel, IngBank ve AÇEV gibi kurumlara eğitim ve danışmanlık hizmeti sunmakta olan Selcen Öztürkcan 2006-2008 yılları arasında Sabancı Üniversitesi, 2008-2010 yılları arasında Özyeğin Üniversitesi, 2010 yılında da K.U.Leuven Öztürkcan’ın Post-Doc çalışmalarına ev sahipliği yapmıştır. Akademik çalışmaları SSRN’de (Sosyal Bilimler Araştırma Ağı) “Tüm Zamanların En İyileri” arasına girmiştir. Dr. Öztürkcan’ın çalışmaları, Cengage, Edward Elgar, İstanbul Ticaret Odası ve McGraw-Hill gibi yayınevleri tarafından yayımlanan kitaplarda bölüm ve vaka analizi olarak yayımlanmıştır.
Yrd. Doç. Dr. Çimen Günay Erkol
Yrd. Doç. Dr. Çimen Günay Erkol lisans diplomasını 1998 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nden, yüksek lisans diplomasını 2001 yılında Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü'nden almıştır. 2002-2008 yılları arasında Hollanda'da Leiden Üniversitesi'nde yürüttüğü doktora çalışmalarını 12 Mart romanları üzerine olan teziyle tamamlamış ve doktora derecesi almaya hak kazanmıştır. 2008 yılından beri İstanbul'da Özyeğin Üniversitesi'nde çalışmakta ve Türk Edebiyatı dersleri vermektedir.
Türk Edebiyatı üzerine olan makaleleri yerli ve yabancı çeşitli dergilerde yayımlanmakta olan Dr. Çimen Günay Erkol Dictionary of Literary Biography 373: Turkish Novelists Since 1960 (New York: Gale, 2013) başlıklı kitabın editörlüğünü yapmıştır ve ilgi alanları arasında toplumsal cinsiyet ve erkeklik araştırmaları, sakatlık araştırmaları, biyografi, darbe dönemlerinde tanıklık ve tarihin yazınsallaştırılması gibi konular bulunmaktadır.