31. Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot yarışmasında BİLGİ Hukuk öğrencilerine Eric E. Bergsten Ödülü

güncelleme: yayınlama:

Bu yıl 31’incisi düzenlenen, ve BİLGİ Hukuk Fakültesi’nin 13 senedir düzenli olarak katıldığı “Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot” yarışmasında öğrencilerimiz Sude Naz Aydemir, Sinem Naz Üresin, Cansu Duru Kılış ve Ata Eren Cebeci’nin yer aldığı BİLGİ Vis Moot takımı katıldığı dört duruşma sonucunda ilk turu geçerek 373 takım arasında ilk 64’e girdi. BİLGİ Vis Moot takımı bu başarısıyla Eric E. Bergsten Ödülü’nün sahibi oldu.

 

En kapsamlı ve en prestijli farazi dava yarışmalarından biri olan Vis Farazi Tahkim Yarışması, CISG ve uluslararası ticari tahkim konularında geleceğin hukukçularını yetiştirmeyi ve onların bu çalışmalarını desteklemeyi amaçlıyor. Yarışma kapsamında çeşitli ülkelerden öğrencilerin katılımıyla uluslararası bir ticari uyuşmazlığa ilişkin olarak farazi bir tahkim yargılaması gerçekleştiriliyor. İngilizce olarak yazılı ve sözlü iki farklı bölümden oluşan yarışmanın yazılı bölümünde takımlar, dilekçelerini ve karşı dilekçelerini sunuyor. Bunun ardından Mart-Nisan aylarında Viyana’da sözlü duruşmalar yapılıyor.

 

Yarışma, Pace Üniversitesi, Queen Mary Üniversitesi (University of London), Stockholm Üniversitesi, Viyana Üniversitesi, Avusturya Tahkim Derneği, Avusturya Federal Ekonomi Odası, Farazi Tahkim Yarışması Mezunları Derneği ile Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu’nun üyeleri arasında yer aldığı “Willem C. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması’nın Organizasyonu ve Desteklenmesi Derneği” tarafından düzenleniyor.

 

Hukuk Fakütlesi öğrencilerimiz Sude Naz Aydemir, Sinem Naz Üresin, Cansu Duru Kılış ve Ata Eren Cebeci’yi tüm yıl boyu gösterdikleri üstün performanstan dolayı tebrik ediyor; koçlarımız Doç. Dr. Ece Baş Süzel, Pınar Noberi, İlayda Melis Pekmezci, Berk Bengi ve Yaman Gürsel ile desteğini veren tüm eski yarışmacı mezunlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Görseller